På rätt kurs - till ett aktivare båtliv...
 

Navigationskurser

Förarintyg, Förarbevis båt, Båtkörkort, Skärgårdsskeppare, Kustskeppare, Kustskepparexamen, Kustskepparintyg, Utsjöskeppare, Utsjöskepparintyg, Kanalintyg, Fartygsbefälexamen klassVIII i Stockholm.  

 

Båtägarskolan är Sveriges mesta utbildare inom kurser i navigation för fritidsskeppare. Sedan starten 1969 har vi utbildat mer än 360.000 personer till ett aktivare och säkrare båtliv.

 

Våra navigationslärare är mycket erfarna och har lång erfarenhet av båt och sjöliv. Detta anser vi är en självklarhet för att vi skall kunna erbjuda dig så mycket mer än vad som är grundkraven i respektive kurs.

 

Båtägarskolan erbjuder olika typer av navigationsutbildningar: -Kvällskurser

                                                                                         -Intensivkurser helg

                                                                                         -Intensivkurser ombord

                                                                                         -Distanskurser

                                                                                         -Privatundervisning

 

Utbildningsnivåerna på kurserna är följande:

Den grundläggande nivån är Skärgårdsskepparen som leder till Förarintyg/Båtkörkort. Förarintyget är med stor sannolikhet det som kommer att utgöra basen i ett kommande körkort på sjön.

Fortsättningskursen av Skärgårdsskepparen är Kustskepparen som leder till Kustskepparintyg.

Kustskepparen är en kurs för dig som vill lära dig mer om navigation, tänker skaffa en större båt eller ska ut på längre färder.

 

För att ytterligare tillgodogöra dig utbildningen rekommenderar vi att du deltar i de båtpraktikpass som anordnas i samband med respektive kurser. (I många av våra kurser ingår båtpraktiken som en del i kursen).

 

När du är klar kustskeppare kan du du gå vår utsjöskepparkurs som ger dig de kunskaper som du behöver för att ta dig med båt till t ex  Medelhavet.

 

Varje kurs avslutas med frivilligt prov (provavgiften ingår inte i kurspriset) för en auktoriserad förhörsförrättare som är godkänd av NFB.

Efter godkänt provresultat erhåller du ett intyg som stämplas in i din intygsbok från NFB. Intygsboken är en värdehandling som styrker din kompetens i färdigheten att navigera och framföra en fritidsbåt eller fritidsskepp på ett tryggt och säkert sätt.

 


 
Made with CMSE. Webbutveckling av Cloud Connected
Copyright © Båtägarskolan 2023
Om cookies / About cookies