På rätt kurs - till ett aktivare båtliv...
 

Eskadersegling i Kroatien

Ingen planerad segling.

 

 

Exempel från vår segling i oktober 2012

 

Följ med och segla en eller två veckor i Adriatiska havets skärgård, ett av de skönaste seglingsområdena i Medelhavet. Området kallas "De tusen öarnas kust" med nästan orörda naturhamnar, små fiskebyar och samhällen/städer med tusenårig kultur.

 

Oavsett om du är en inbiten seglare, soldyrkare eller upptäcktsresande, så kommer det här att bli en härlig seglingssemester för dig. Här väntar dig 22-25 graders värme i luften och 20 -22 grader i vattnet. (2011 hade vi upp mot 30 grader varmt på dagarna och 25 grader varmt i vattnet).

Båtägarskolan har 30 års erfarenhet av eskaderseglingar utomlands. Vi har bland annat seglat i Västindien, Grekland, Turkiet, Sicilien samt de senaste tio åren i Kroatiens skärgård.

 

Det finns skeppare från Båtägarskolan på varje båt. De är erfarna lärare i segling och navigation, så om du vill får du många tillfällen att lära dig mycket.

Vi startar i Trogir, en fantastiskt vacker gammal stad norr om Split.

Den första veckan seglar vi norrut till Kornatiskärgården som många anser vara det vackraste som Medelhavet har att bjuda på, ett område med mindre fiskebyar och små samhällen. Vi besöker bl.a. den berömda nationalparken Kornati, där öarna Dugi Otok och Kornati är de mest kända, med sina säregna kala branta bergformationer och talrika öar runt omkring. En mycket vacker och dramatisk skärgård. Vi kommer också att besöka och bada vid de berömda vattenfallen i Kraca samt besöka den gamla staden Primosten.

Den andra veckan seglar vi söderut och räknar med att bland annat besöka öarna Brac, Vis, Korcula, Hvar och Solta och sedan åter till utgångshamnen. 

 

Vi seglar med fräscha, välutrustade båtar i storleksordningen 37-43 fot med gott om plats för 6 – 9 personer ombord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Made with CMSE. Webbutveckling av Cloud Connected
Copyright © Båtägarskolan 2023
Om cookies / About cookies